GÖZ YAŞI KANAL TIKANIKLIĞI

Göz yaşı kanalı, göz yaşının buruna arena olmasını sağlayan kanaldır. Tekrarlayan enfeksiyon ve doğuştan darlıklar sebebiyle oluşan tıkanıklık gözde gün boyu süren yaşarma ve görem kalitesinde kayba sebep olur.

GÖZ YAŞI KANAL TIKANIKLIĞI NASIL AÇILIR?

Temelde 2 teknik vardır. Birincisi burun içinde göz yaşı kanal ve kesesinin bulunarak açıldığı Endoskopik Dakriosistorinostomi ameliyatıdır, ikincisi ise gözün iç tarafından cilde kesi yapıp kesenin ve burun duvarının açıldığı ameliyatttır.
Bizim uyguladığımız yöntem burun içinden endoskopik yolla yapılan Dakriosistorinostomi ameliyatıdır. Bu ameliyatın en önemli nokta ameliyattan sonra burun içinde göz yaşı kanalının açıklığını sağlayan, bir ipten biraz daha kalın bir silikon stend 3-6 ay kadar kalıyor.
Konforlu olan ve yara izine sebep olmayan ameliyat Endoskopik Dakriosistorinostomidir. Bu ameliyatlardan sonra kanalın tekrar tıkanma ihtimali düşük de olsa vardı, endoskopik yapılan ameliyattan sonra ciltte kesi yapılarak gerçekleştirilen ameliyat ya da yeniden endoskopik yolla ameliyat mümkündür. Ancak ciltten yapılan kesi ile açılan kanallarda tıkanma ihtimali oldukça düşüktür ancak olası bir sıkıntıda yine cilt yolu ile yapılan kesiden ulaşılabilir.